Müpa
1095 Budapest, Komor Marcell utca 1.
##PROGRAM##
##PROGRAM##

Batsheva Ensemble: THREE

Batsheva Dance Company: THREE 
Fotó: Ascaf

Batsheva Ensemble: THREE

Müpa — Fesztivál Színház

2022. április 13., 19.00

Jegyárak

3900 Ft | 4900 Ft | 6900 Ft

Müpa
1095 Budapest, Komor Marcell utca 1.

##PROGRAM##

Előadják: Yaniv Abraham, Eldad Ben Sasson, Caroline Boussard, Matan David, Sharon Eyal, Stefan Ferry, Yoshifumi Inao, Luc Jacobs, Talia Landa, Gili Navot, Inbar Nemerovsksy, Rachael Osborne, Guy Shomroni, Gavriel Spitzer, Maya Weiser, Adi Zlatin, Noa Zuk

Zene: J. S. Bach, Ohad Fishof, montázs
Jelmez: Rakefet Levy
Fény: Avi Yona Bueno (Bambi)
Hang: Ohad Fishof
Koreográfus: Ohad Naharin

Sajnálattal tájékoztatjuk kedves nézőinket, hogy a Batsheva Ensemble 2022. április 13-ra meghirdetett THREE c. előadása elmarad. A korábban megváltott jegyek 2022. május 13-ig visszaválthatók a fesztivál erre a célra kialakított online felületén vagy a Müpa állandó jegypénztáraiban. Megértésüket köszönjük!

A világhírű Batsheva Ensemble újra Budapesten lép fel. Egyik legnagyobb hatású, több mint tizenöt éve repertoáron tartott sikerdarabjuk koreográfusa, Ohad Naharin az erő, a sebesség és a szenvedély elegyét alkotta meg, egy lelkesült amerikai kritikus szerint a művet „isten akrobatái” táncolták el. Az előadás az évek alatt sokat változott, alakult, fejlődött – Naharin úgy véli, ez egy természetes folyamat, és ugyanolyan jelentősége van, mint a premiert megelőző alkotási időszaknak.
Az előadás három önálló részből áll, az első (Bellus) Bach, a második pedig (Humus) Ohad Fishof zenéjére készült, míg a harmadikban (Secus) egy korunk világát tükröző zenei kollázs hangzik fel. Bő tíz évvel a bemutató után egy svéd beszámoló így fogalmazott: „A Three a mozgás pompás gazdagságával nyűgöz le, és mint Ohad Naharin legtöbb koreográfiájában, az ember ezúttal is a maga rendkívüli összetettségében jelenik meg, ereje és sebezhetősége teljességében.”

Az előadás a Bartók Tavasz keretében a Nemzeti Táncszínházzal közös programként, a Müpa szervezésében valósul meg.

Támogató: Izraeli Nagykövetség

Müpa — Fesztivál Színház

2022. április 13., 19.00

Jegyárak

3900 Ft | 4900 Ft | 6900 Ft

Müpa
1095 Budapest, Komor Marcell utca 1.

Ajánló