Helyszínek

Budapest

Akvárium Klub

Kapcsolat

1051 Budapest, Erzsébet tér 12.

E-mail-cím: info@akvariumklub.hu

Weboldal: akvariumklub.hu

A város szívében multifunkciós terekkel, különleges, víz alatti bisztróval, konferenciateremmel, elegáns designnal és professzionális építészeti megoldásokkal várja a látogatókat Budapest megkerülhetetlen kulturális színtere, az Akvárium Klub. Koncerttermeiben a magyar könnyűzenei élet színe-java és számtalan világsztár megfordult már, terasza pedig az egyik leghangulatosabb szabadtéri találkozási pont a Belvárosban.

Vendéglátás

Az Akvárium Klub bisztrója minden nap várja a vendégeket.

Ruhatár

Az Akvárium Klub egyes termeibe kabáttal, táskával, esernyővel nem lehet bemenni, így a ruhatár használata kötelező.

Parkolás

Az Akvárium Klubba nem javasolt a gépjárművel érkezni, de a mellette lévő mélygarázsban lehet parkolni.
Ingyenes kerékpártárolók állnak a biciklivel érkezők rendelkezésére.

Egyéb

Kutyabarát helyszín

Budapest Music Center

Fotó: Bujnovszky Tamás / BMC

Kapcsolat

1093 Budapest, Mátyás utca 8.

Telefon: +36 1 216 7894

Weboldal: bmc.hu

A jelenkor magyar zenei értékeinek együttes és összehangolt felmutatása – 1996-os alapítása óta ez a Budapest Music Center fő célkitűzése koncertszervezőként, lemezkiadóként és információs központként is. A BMC Mátyás utcai épületében évi 400 koncert, köztük számos ősbemutató hallható a Koncertteremben, a 100 ezer tételes zenei gyűjteménnyel rendelkező Könyvtárban, illetve az európai jazz újdonságainak teret adó Opus Jazz Clubban.

Vendéglátás

Az éttermet is magában foglaló Opus Jazz Club nemzetközi konyhája várja a vendégeket.

Parkolás

A BMC közelében a Studium Irodaház mélygarázsában, valamint a Csarnok téren a szabadtéri parkolóban, valamint közterületen lehet parkolni.

Erkel Színház

Fotó: Rákossy Péter

Kapcsolat

1081 Budapest, II. János Pál pápa tér 30.

E-mail-cím: info@opera.hu

Weboldal: www.opera.hu

Az Erkel Színház – Népopera néven – 1911. december 7-én nyitotta meg kapuit. A többször is átalakított épület 1951 és 2007, valamint 2013 és 2022 között a Magyar Állami Operaház második játszóhelyeként funkcionált. Az Operaház 2022. márciusi újranyitása után az Erkel Színház átfogó és szükségszerű korszerűsítésre várva főként befogadott produkciók számára biztosít helyszínt.

VENDÉGLÁTÁS

Az Erkel Színházban az előadások szünetében a Bernáth büfé várja a vendégeket.

RUHATÁR

Az Erkel Színházban a ruhatár használata kötelező és ingyenes.

PARKOLÁS

Az Erkel Színház közelében a parkolás közterületen lehetséges.

AKADÁLYMENTESSÉG

Az Erkel Színház főbejáratánál lift nyújt segítséget a kerekesszékkel közlekedő látogatók számára az épületbe való akadálymentes bejutásban.

EGYÉB

Az Erkel Színház területére kizárólag a jogszabályban meghatározott segítő-, vakvezető és rendőrségi kutyák, valamint az előadásokban a rendezés szerint szereplő állatok léphetnek be.

Ludwig Múzeum – Kortárs Művészeti Múzeum

Kapcsolat

1095 Budapest, Komor Marcell utca 1.

Telefon: +36 1 555 3444

Weboldal: www.ludwigmuseum.hu

A Ludwig Múzeum – Kortárs Művészeti Múzeum fontos helyet foglal el a hazai és a nemzetközi, különösen a közép-európai kortárs művészeti múzeumok hálózatában. A legújabb alapítású hazai múzeumok egyike, jól áttekinthető gyűjteménnyel, koncentrált gyűjtőterülettel, modern múzeumi épületben. Gyűjteményének és szakmai tevékenységének köszönhetően hozzájárul a kortárs képzőművészet széles skálájának megismertetéséhez, értékeinek megértéséhez és elfogadásához.

Vendéglátás

A Müpa épületében a P’Art Kávéház és Bisztró várja a vendégeket.

Ruhatár

A ruhatár használata biztonsági okokból kötelező és ingyenes.

Parkolás

A múzeum látogatói a Müpa mélygarázsában parkolási díj fizetése ellenében, illetve közterületen parkolhatnak. Az aktuális parkolási díjakról bővebb információ a Müpa weboldalán érhető el.

Akadálymentesség

A múzeum épülete és a kiállítások teljes területe akadálymentes, kerekesszékkel is könnyen bejárható.

Magyar Nemzeti Galéria

Kapcsolat

1014 Budapest, Szent György tér 2.

Telefon: +36 20 439 7325

Weboldal: mng.hu

A Magyar Nemzeti Galéria a magyarországi képzőművészet történetét bemutató legnagyobb közgyűjtemény. Gyűjtőköre az államalapítástól napjainkig, a legkorábbi magyarországi emlékektől a kortárs művészetig terjed. A galéria gyűjteménye jelenleg 110 ezer műtárgyat őriz, kiemelkedő darabjait a közönség az állandó kiállításokon láthatja, az egyes alkotók életművének gazdagabb bemutatására pedig a múzeum időszaki kiállításai adnak lehetőséget.

Vendéglátás

A Magyar Nemzeti Galériában kávézó várja a vendégeket a múzeum nyitvatartásával megegyező időpontban.

Ruhatár

A ruhatár használata biztonsági okokból kötelező és ingyenes. Személyes tárgyai számára a kiállítótérbe is bevihető vászontáskát díjtalanul kölcsönözhet a ruhatárban.

Parkolás

A Budai Vár autóval történő megközelítése csak behajtási engedéllyel lehetséges. A galéria közvetlenül gyalogosan vagy kerekesszékkel, ill. tömegközlekedéssel a helyszín weboldalán megadott információk alapján közelíthető meg.

Akadálymentesség

Akadálymentes bejárat a B épületnél található, mozgáskorlátozottak és rászorulók közlekedését a C épületben lift segíti.

Magyar Zene Háza

Kapcsolat

1146 Budapest, Olof Palme sétány 3.

Telefon: +36 70 799 9449

Weboldal: magyarzenehaza.com

A Zene Háza a zenének otthont, a hangok világához való személyes kapcsolódásnak pedig lehetőséget teremt egy olyan helyszínen, amely kívül-belül átértelmezi a kulturális terek eddig ismert fogalmát. Különböző szinteken, más-más formában kínál zenéhez kötődő programokat, mindvégig szem előtt tartva küldetésének három fő pillérét: a közvetlenséget, a felfedezésre való ösztönzést és a megismételhetetlen élményeket.

Vendéglátás

A Magyar Zene Házában étterem, kávézó és büfé is várja a vendégeket. A büfé a programok végéig nyitva tart.

Ruhatár

A ruhatár használata ingyenes és a kiállítások látogatása esetében kötelező. Táskák és kiskabátok elhelyezésére ruhatári szekrények is rendelkezésre állnak, melyek használata díjtalan.

Parkolás

Az autóval érkezőket a Dózsa György úton a 800 férőhelyes Múzeum Mélygarázs várja. A garázsba a Dózsa György útról lehet behajtani, a Damjanich és a Dembinszky utca közötti szakaszon. A Múzeum Mélygarázsból a Városligeten keresztül néhány perc sétával megközelíthető a Magyar Zene Háza, útközben jelzőtáblák segítik a tájékozódást. 
Online jegyvásárlás esetén a látogatók az adott napon 2 óra ingyenes parkolást kaphatnak. A kedvezmény igénybevételéhez a parkolójegyet kihajtás előtt érvényesíteni kell a Magyar Zene Háza információs pultjánál. Az esti koncertre érkezők a program megkezdése előtt, este 8 óráig érvényesíthetik parkolójegyüket. A belépőjeggyel a Magyar Zene Háza által biztosított parkolási kedvezmény az előadás napján egyszeri be- és kihajtásra érvényes.
A Magyar Zene Háza előtt kialakított biciklitárolókat használhatják a kerékpárral érkező látogatók.

Akadálymentesség

A Magyar Zene Háza teljes területe akadálymentes, kerekesszékkel közlekedő látogatók számára is könnyedén bejárható. Az épületen belüli akadálymentes útvonalakat piktogramok jelzik.

MOMkult

Kapcsolat

1124 Budapest, Csörsz utca 18.

Telefon: +36 70 908 41 05

E-mail-cím: jegy@momkult.hu

Weboldal: momkult.hu

A MOMkult a Hegyvidék meghatározó kulturális helyszíne, a XII. kerület új, a Csörsz utca tengelyén kialakuló városközpontjának markáns szereplője. A Bauhaus stílusjegyeket is hordozó, egyedi hangulatú, exkluzív belső terekkel rendelkező kupolás műemlék épület 1951 óta áll nyitva a látogatók előtt. A zöldövezetben elhelyezkedő kulturális intézmény sokszínű, változatos programokat kínál: zenei, színházi, irodalmi, ismeretterjesztő rendezvények, kiállítások és közösségi terek várják a kikapcsolódni vágyókat.

VENDÉGLÁTÁS

A MOMkultban mindennap 10.00 és 18.00 között, illetve rendezvényekhez igazodó nyitvatartással várja a vendégeket a MOM Café.

RUHATÁR

A MOMkultban a színháztermi és kupolatermi ültetett rendezvények alatt a ruhatár használata kötelező.

PARKOLÁS

A MOMkult közelében a parkolás a Budapest Kongresszusi Központ parkolójában, a Larus Étterem és Rendezvényközpont mélygarázsában, a MOM Park bevásárlóközpont mélygarázsában, valamint közterületen lehetséges.

AKADÁLYMENTESSÉG

A MOMkult épülete akadálymentesen látogatható.

EGYÉB

A MOMkultba kizárólag segítőkutyát lehet bevinni.

Müpa

Fotó: Kállai-Tóth Anett / Müpa

Kapcsolat

1095 Budapest, Komor Marcell utca 1.

Telefon: +36 1 555 3300

E-mail-cím: info@mupa.hu

Weboldal: mupa.hu

A Müpa hazánk egyik legismertebb kulturális márkája és legmodernebb kulturális intézménye, mely egyedülálló módon fogja össze a különböző művészeti ágakat, komoly- és könnyűzenét, jazzt és világzenét, operát, újcirkuszt, táncot, irodalmat és filmet egyaránt. 2005-ben azért hívták életre, hogy – mind az ínyenc, mind a szélesebb közönség számára magas színvonalú élményt nyújtva – a hazai és európai művészeti hagyományok tiszteletben tartásával új irányokat és irányzatokat mutasson be és tegyen közérthetővé.

Vendéglátás

A Müpában a P’Art Kávéház és Bisztró várja a vendégeket, emellett az előadások előtt és az előadások szüneteiben a földszinti előcsarnokban felállított és az emeleti mozgóbüfék segítik a gyors kiszolgálást.

Parkolás

A parkolás a Müpa mélygarázsában és kültéri parkolójában azon vendégek számára ingyenes, akik egy aznapi nyilvános, fizetős előadásra megváltott belépőjeggyel rendelkeznek. Az ilyen belépőjeggyel a Müpa által biztosított parkolási kedvezmény az előadás napján egyszeri be-és kihajtásra az épület zárásáig érvényes.
A Müpa előtt kialakított kerékpártárolók állnak a biciklivel érkezők rendelkezésére.

Szépművészeti Múzeum

Kapcsolat

1146 Budapest, Dózsa György út 41.

Telefon: +36 1 469 7100

Weboldal: www.szepmuveszeti.hu

Gyűjteményeinek sokrétűsége és remekműveinek nagy száma miatt a Szépművészeti Múzeum Európa legrangosabb közgyűjteményei közé tartozik. Állandó kiállításai az egyetemes és a magyar művészet emlékeit mutatják be az ókortól a 18. század végéig, többek között olyan alkotók művein keresztül, mint Raffaello, Dürer, Cranach, Tiziano, El Greco, Rubens, Velázquez és Goya. A látogatók a múzeum történetének legnagyobb léptékű rekonstrukcióját követően – közel száz év után – ma újra bejárhatják a múzeum historizáló tereit a Román Csarnoktól a Barokk Csarnokig.

Vendéglátás

A Szépművészeti Múzeumban bisztró várja a vendégeket a múzeum nyitvatartási idejében.

Ruhatár

A ruhatár használata biztonsági okokból kötelező és ingyenes. Személyes tárgyai számára a kiállítótérbe is bevihető vászontáskát díjtalanul kölcsönözhet.

Parkolás

Az autóval érkező látogatókat a Dózsa György úton a 800 férőhelyes Múzeum Mélygarázs várja. A garázsba a Dózsa György útról lehet behajtani a Damjanich és a Dembinszky utca közötti szakaszon. A múzeum a mélygarázsból a Városligeten keresztül néhány perc sétával megközelíthető. A Liget+ oldalon történő múzeumi belépőjegy-vásárlás mellé két óra térítésmentes parkolás vehető igénybe, amihez a parkolójegyet a múzeum információs pultjánál kell érvényesíteni.

Akadálymentesség

Mozgáskorlátozottak számára 2 fenntartott parkolóhely található az épület jobb oldalánál, a taxiállomás mögött, ahonnan a külső lift az út keresztezése nélkül elérhető. A mozgáskorlátozottak és rászorulók a főbejáratot a főlépcső jobb oldalában lévő külső lifttel közelíthetik meg, mely nyitvatartási időben önállóan használható.

Toldi mozi

Kapcsolat

1054 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 36–38.

Weboldal: toldiklub.hu

A Toldi a főváros legkorszerűbb és legnépszerűbb artmozija, számtalan fesztivál, rendezvény és koncertfilm állandó helyszíne. Mindkét terme a legmodernebb vetítés- és hangtechnikával van felszerelve, a patinás filmszínházban egyedül a profil és a miliő a régi: nyíltság és nyitottság jellemzi. A legendás belvárosi mozi és a közkedvelt Toldi Klub a kikapcsolódni vágyó budapesti fiatalok egyik legfőbb találkozóhelye.

Parkolás

A Toldi közelében a parkolás közterületen lehetséges.

Zeneakadémia

Fotó: Rudolf Klein

Kapcsolat

1061 Budapest, Liszt Ferenc tér 8.

Telefon: +36 1 321 0690

Weboldal: zeneakademia.hu

A Zeneakadémia 1907-ben átadott szecessziós főépülete legendás koncerthelyszín. Mind az aranybabéros mennyezetéről és szimbolikus díszítőelemeiről híres Nagyterem, mind az opera-előadásokra is alkalmas, intim hangulatú Solti György Kamaraterem kiváló akusztikájáról ismert. A Liszt Ferenc által alapított intézmény a zeneoktatás és -tudomány bástyája, a világ 100 legjobb előadó-művészeti egyetemének egyike.

Vendéglátás

A Zeneakadémián az előadások szünetében nézőtéri büfé várja a vendégeket.

Parkolás

A Zeneakadémia közelében a parkolás közterületen lehetséges.