Don Bosco Basel
Budapest,
##PROGRAM##
##PROGRAM##

René Jacobs és a Kammerorchester Basel

René Jacobs 
Fotó: Molina Visuals

René Jacobs és a Kammerorchester Basel

Don Bosco Basel — Paul Sacher Saal

2021. május 8., 19.30

Ingyenes program

Don Bosco Basel
Budapest,

Műsorfüzet
##PROGRAM##

Haydn: Stabat Mater, Hob. XXa:1

Közreműködik: Sophie Karthäuser, Sophie Harmsen, Steve Davislim, Arttu Kataja – ének, Zürcher Sing-Akademie (karigazgató: Florian Helgath)

„Minden erőmet latba vetve megzenésítettem a Stabat Mater kezdetű, köztiszteletben álló himnuszt, és azt a világhírű, nagy Hassénak elküldtem. Ebben semmilyen más szándék nem vezetett, mint az, hogy ha az oly nagybecsű szöveget helyenként méltatlanul dolgoztam volna fel, úgy e hiányosságokat egy ilyen minden művében szerencsés kezű mester pótolja. E kiválasztott zeneművész azonban kimondhatatlan dicsérettel tisztelte meg érdemtelen művemet, és semmi mást nem kívánt, mint hogy azt megfelelő muzsikusok előadásában hallhassa.”
A bázeli koncertteremből közvetített hangversenyen kiváló énekes szólisták és a Kammerorchester Basel lép fel. A nagyhírű együttes a barokk zene historikus előadói gyakorlatában éppúgy otthonosan mozog, mint a kortárs zenében. Haydn muzsikája iránti elköteleződésüket pedig jól jelzi, hogy az olasz Il Giardino Armonico zenekarral közösen Haydn összes szimfóniáját műsorra tűzik és lemezre veszik. A nagyszabású projekt a tervek szerint 2032-ben, Haydn születésének 300. évfordulóján ér majd véget.
Az előadás karmestere, René Jacobs immár közel négy évtizede a historikus operajátszás egyik legnagyobb tekintélye, rendszeresen dolgozik a berlini Staatsoper, a Theater an der Wien vagy a brüsszeli Théâtre Royal de la Monnaie társulatával, valamint emlékezetes produkciókat vezényelt a Salzburgi Ünnepi Játékokon és az Aix-en-Provence-i Fesztiválon.

Felhívjuk kedves közönségünk figyelmét, hogy az aktuális járványügyi rendelkezések a Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek online programját is érinthetik, a műsor és az események időpontja változhat. Kérjük, kísérjék rendszeresen figyelemmel honlapunkat és közösségi média felületeinket a legfrissebb információkért!

Don Bosco Basel — Paul Sacher Saal

2021. május 8., 19.30

Ingyenes program

Don Bosco Basel
Budapest,

Műsorfüzet

Ajánló