Helyszínek

Budapest

Akvárium Klub

Kapcsolat

1051 Budapest, Erzsébet tér 12.

E-mail-cím: info@akvariumklub.hu

Weboldal: akvariumklub.hu

A város szívében multifunkciós terekkel, különleges, víz alatti bisztróval, konferenciateremmel, elegáns designnal és professzionális építészeti megoldásokkal várja a látogatókat Budapest megkerülhetetlen kulturális színtere, az Akvárium Klub. Koncerttermeiben a magyar könnyűzenei élet színe-java és számtalan világsztár megfordult már, terasza pedig az egyik leghangulatosabb szabadtéri találkozási pont a Belvárosban.

Vendéglátás

Az Akvárium Klub bisztrója minden nap várja a vendégeket.

Ruhatár

Az Akvárium Klub egyes termeibe kabáttal, táskával, esernyővel nem lehet bemenni, így a ruhatár használata kötelező.

Parkolás

Az Akvárium Klubba nem javasolt a gépjárművel érkezni, de a mellette lévő mélygarázsban lehet parkolni.
Ingyenes kerékpártárolók állnak a biciklivel érkezők rendelkezésére.

Egyéb

Kutyabarát helyszín

Ludwig Múzeum – Kortárs Művészeti Múzeum

Kapcsolat

1095 Budapest, Komor Marcell utca 1.

Telefon: +36 1 555 3444

Weboldal: www.ludwigmuseum.hu

A Ludwig Múzeum – Kortárs Művészeti Múzeum fontos helyet foglal el a hazai és a nemzetközi, különösen a közép-európai kortárs művészeti múzeumok hálózatában. A legújabb alapítású hazai múzeumok egyike, jól áttekinthető gyűjteménnyel, koncentrált gyűjtőterülettel, modern múzeumi épületben. Gyűjteményének és szakmai tevékenységének köszönhetően hozzájárul a kortárs képzőművészet széles skálájának megismertetéséhez, értékeinek megértéséhez és elfogadásához.

Vendéglátás

A Müpa épületében a P’Art Kávéház és Bisztró várja a vendégeket.

Ruhatár

A ruhatár használata biztonsági okokból kötelező és ingyenes.

Parkolás

A múzeum látogatói a Müpa mélygarázsában parkolási díj fizetése ellenében, illetve közterületen parkolhatnak. Az aktuális parkolási díjakról bővebb információ a Müpa weboldalán érhető el.

Akadálymentesség

A múzeum épülete és a kiállítások teljes területe akadálymentes, kerekesszékkel is könnyen bejárható.

Magyar Nemzeti Galéria

Kapcsolat

1014 Budapest, Szent György tér 2.

Telefon: +36 20 439 7325

Weboldal: mng.hu

A Magyar Nemzeti Galéria a magyarországi képzőművészet történetét bemutató legnagyobb közgyűjtemény. Gyűjtőköre az államalapítástól napjainkig, a legkorábbi magyarországi emlékektől a kortárs művészetig terjed. A galéria gyűjteménye jelenleg 110 ezer műtárgyat őriz, kiemelkedő darabjait a közönség az állandó kiállításokon láthatja, az egyes alkotók életművének gazdagabb bemutatására pedig a múzeum időszaki kiállításai adnak lehetőséget.

Vendéglátás

A Magyar Nemzeti Galériában kávézó várja a vendégeket a múzeum nyitvatartásával megegyező időpontban.

Ruhatár

A ruhatár használata biztonsági okokból kötelező és ingyenes. Személyes tárgyai számára a kiállítótérbe is bevihető vászontáskát díjtalanul kölcsönözhet a ruhatárban.

Parkolás

A Budai Vár autóval történő megközelítése csak behajtási engedéllyel lehetséges. A galéria közvetlenül gyalogosan vagy kerekesszékkel, ill. tömegközlekedéssel a helyszín weboldalán megadott információk alapján közelíthető meg.

Akadálymentesség

Akadálymentes bejárat a B épületnél található, mozgáskorlátozottak és rászorulók közlekedését a C épületben lift segíti.

Magyar Zene Háza

Kapcsolat

1146 Budapest, Olof Palme sétány 3.

Telefon: +36 70 799 9449

Weboldal: magyarzenehaza.com

A Zene Háza a zenének otthont, a hangok világához való személyes kapcsolódásnak pedig lehetőséget teremt egy olyan helyszínen, amely kívül-belül átértelmezi a kulturális terek eddig ismert fogalmát. Különböző szinteken, más-más formában kínál zenéhez kötődő programokat, mindvégig szem előtt tartva küldetésének három fő pillérét: a közvetlenséget, a felfedezésre való ösztönzést és a megismételhetetlen élményeket.

Vendéglátás

A Magyar Zene Házában étterem, kávézó és büfé is várja a vendégeket. A büfé a programok végéig nyitva tart.

Ruhatár

A ruhatár használata ingyenes és a kiállítások látogatása esetében kötelező. Táskák és kiskabátok elhelyezésére ruhatári szekrények is rendelkezésre állnak, melyek használata díjtalan.

Parkolás

Az autóval érkezőket a Dózsa György úton a 800 férőhelyes Múzeum Mélygarázs várja. A garázsba a Dózsa György útról lehet behajtani, a Damjanich és a Dembinszky utca közötti szakaszon. A Múzeum Mélygarázsból a Városligeten keresztül néhány perc sétával megközelíthető a Magyar Zene Háza, útközben jelzőtáblák segítik a tájékozódást. 
Online jegyvásárlás esetén a látogatók az adott napon 2 óra ingyenes parkolást kaphatnak. A kedvezmény igénybevételéhez a parkolójegyet kihajtás előtt érvényesíteni kell a Magyar Zene Háza információs pultjánál. Az esti koncertre érkezők a program megkezdése előtt, este 8 óráig érvényesíthetik parkolójegyüket. A belépőjeggyel a Magyar Zene Háza által biztosított parkolási kedvezmény az előadás napján egyszeri be- és kihajtásra érvényes.
A Magyar Zene Háza előtt kialakított biciklitárolókat használhatják a kerékpárral érkező látogatók.

Akadálymentesség

A Magyar Zene Háza teljes területe akadálymentes, kerekesszékkel közlekedő látogatók számára is könnyedén bejárható. Az épületen belüli akadálymentes útvonalakat piktogramok jelzik.

Müpa

Fotó: Kállai-Tóth Anett / Müpa

Kapcsolat

1095 Budapest, Komor Marcell utca 1.

Telefon: +36 1 555 3300

E-mail-cím: info@mupa.hu

Weboldal: mupa.hu

A Müpa hazánk egyik legismertebb kulturális márkája és legmodernebb kulturális intézménye, mely egyedülálló módon fogja össze a különböző művészeti ágakat, komoly- és könnyűzenét, jazzt és világzenét, operát, újcirkuszt, táncot, irodalmat és filmet egyaránt. 2005-ben azért hívták életre, hogy – mind az ínyenc, mind a szélesebb közönség számára magas színvonalú élményt nyújtva – a hazai és európai művészeti hagyományok tiszteletben tartásával új irányokat és irányzatokat mutasson be és tegyen közérthetővé.

Vendéglátás

A Müpában a P’Art Kávéház és Bisztró várja a vendégeket, emellett az előadások előtt és az előadások szüneteiben a földszinti előcsarnokban felállított és az emeleti mozgóbüfék segítik a gyors kiszolgálást.

Parkolás

A parkolás a Müpa mélygarázsában és kültéri parkolójában azon vendégek számára ingyenes, akik egy aznapi nyilvános, fizetős előadásra megváltott belépőjeggyel rendelkeznek. Az ilyen belépőjeggyel a Müpa által biztosított parkolási kedvezmény az előadás napján egyszeri be-és kihajtásra az épület zárásáig érvényes.
A Müpa előtt kialakított kerékpártárolók állnak a biciklivel érkezők rendelkezésére.

Pesti Vigadó

Kapcsolat

1051 Budapest, Vigadó tér 2.

Telefon: +36 1 328 3340

Weboldal: vigado.hu

A Pesti Vigadó és elődje, a Redoute 1833 óta minden korban a legmagasabb szintű kultúra otthonaként és a társasági élet központi helyszíneként működött, koncertezett falai között Liszt Ferenc, Erkel Ferenc, Bartók Béla, Brahms, Saint-Saëns és Debussy is. A 2014-ben a Magyar Művészeti Akadémia székházaként újranyitott Pesti Vigadó Európa egyik fontos összművészeti központjaként kulturális és művészeti rendezvények tökéletes helyszíne, amely folyamatosan változó kiállításokkal is várja látogatóit.

Vendéglátás

A Pesti Vigadóban az előadások szünetében nézőtéri büfé várja a vendégeket.

Parkolás

Parkolni a Pesti Vigadó közelében a Vörösmarty téren található mélygarázsban, az Aranykéz utcai parkolóházban, az Intercontinental Budapest parkolójában vagy közterületen lehetséges.

Akadálymentesség

A Pesti Vigadó egész épülete akadálymentesített.

Szépművészeti Múzeum

Kapcsolat

1146 Budapest, Dózsa György út 41.

Telefon: +36 1 469 7100

Weboldal: www.szepmuveszeti.hu

Gyűjteményeinek sokrétűsége és remekműveinek nagy száma miatt a Szépművészeti Múzeum Európa legrangosabb közgyűjteményei közé tartozik. Állandó kiállításai az egyetemes és a magyar művészet emlékeit mutatják be az ókortól a 18. század végéig, többek között olyan alkotók művein keresztül, mint Raffaello, Dürer, Cranach, Tiziano, El Greco, Rubens, Velázquez és Goya. A látogatók a múzeum történetének legnagyobb léptékű rekonstrukcióját követően – közel száz év után – ma újra bejárhatják a múzeum historizáló tereit a Román Csarnoktól a Barokk Csarnokig.

Vendéglátás

A Szépművészeti Múzeumban bisztró várja a vendégeket a múzeum nyitvatartási idejében.

Ruhatár

A ruhatár használata biztonsági okokból kötelező és ingyenes. Személyes tárgyai számára a kiállítótérbe is bevihető vászontáskát díjtalanul kölcsönözhet.

Parkolás

Az autóval érkező látogatókat a Dózsa György úton a 800 férőhelyes Múzeum Mélygarázs várja. A garázsba a Dózsa György útról lehet behajtani a Damjanich és a Dembinszky utca közötti szakaszon. A múzeum a mélygarázsból a Városligeten keresztül néhány perc sétával megközelíthető. A Liget+ oldalon történő múzeumi belépőjegy-vásárlás mellé két óra térítésmentes parkolás vehető igénybe, amihez a parkolójegyet a múzeum információs pultjánál kell érvényesíteni.

Akadálymentesség

Mozgáskorlátozottak számára 2 fenntartott parkolóhely található az épület jobb oldalánál, a taxiállomás mögött, ahonnan a külső lift az út keresztezése nélkül elérhető. A mozgáskorlátozottak és rászorulók a főbejáratot a főlépcső jobb oldalában lévő külső lifttel közelíthetik meg, mely nyitvatartási időben önállóan használható.

Toldi mozi

Kapcsolat

1054 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 36–38.

Weboldal: toldiklub.hu

A Toldi a főváros legkorszerűbb és legnépszerűbb artmozija, számtalan fesztivál, rendezvény és koncertfilm állandó helyszíne. Mindkét terme a legmodernebb vetítés- és hangtechnikával van felszerelve, a patinás filmszínházban egyedül a profil és a miliő a régi: nyíltság és nyitottság jellemzi. A legendás belvárosi mozi és a közkedvelt Toldi Klub a kikapcsolódni vágyó budapesti fiatalok egyik legfőbb találkozóhelye.

Parkolás

A Toldi közelében a parkolás közterületen lehetséges.

Zeneakadémia

Fotó: Rudolf Klein

Kapcsolat

1061 Budapest, Liszt Ferenc tér 8.

Telefon: +36 1 321 0690

Weboldal: zeneakademia.hu

A Zeneakadémia 1907-ben átadott szecessziós főépülete legendás koncerthelyszín. Mind az aranybabéros mennyezetéről és szimbolikus díszítőelemeiről híres Nagyterem, mind az opera-előadásokra is alkalmas, intim hangulatú Solti György Kamaraterem kiváló akusztikájáról ismert. A Liszt Ferenc által alapított intézmény a zeneoktatás és -tudomány bástyája, a világ 100 legjobb előadó-művészeti egyetemének egyike.

Vendéglátás

A Zeneakadémián az előadások szünetében nézőtéri büfé várja a vendégeket.

Parkolás

A Zeneakadémia közelében a parkolás közterületen lehetséges.